Sposób przygotowania

KREM:
500 ml śmietanki 36%
15 dag cukru pudru
cukier wanilinowy
25 dag truskawek
wiórki kokosowe

Białka ubij z cukrem pudrem i wanilinowym. Wymieszaj z żółtkami i mąką. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz ok. 40 min w temp. 190 st. C. Wystudź, przekrój na 3 blaty. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i wanilinowym. 200 ml wody wymieszaj z cukrem i spirytusem. Truskawki umyj, osącz, pokrój. Blaty nasączaj ponczem, przekładaj kremem i truskawkami. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem. Na wierzchu ułóż truskawki, boki obsyp wiórkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !