Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty serniczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mielony 1 kg
śmietana 30% 2 op
budyń waniliowy 2 op
jajko 6 szt
bakalie
duże paczki herbatników 3 op

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty serniczek

Ser wrzucić do miski, dodać żółtka, cukier i miksować na jednolitą masę. Osobno ubić śmietanę i ubitą dodać do masy serowej razem z budyniami i bakaliami. Wszystko razem jeszcze zmiksować. Na koniec dodać olejek i ubitą osobno pianę z białek.Delikatnie wymieszać. Blachę wysmarować margaryną, wyłożyć herbatnikami i zalać masą serową. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 15.05.2011 21:57
aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak