Sposób przygotowania

Mięso wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na gaz i dodajemy ziele, liść i pieprz. Gotujemy. W międzyczasie oczyszczamy warzywa, kroimy wedle uważania i dodajemy do gotującego się mięsa. Podczas gotowania zdejmujemy z wierzchu rosołu tzw. szumowinę. Gotujemy go na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, możemy też dodać Kucharka. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Moja ulubiona zupka :)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wspaniały rosół:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    taki z "oczkami", super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Nie ma to jak domowy rosołek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !