Sposób przygotowania

Namoczyć biszkopty w galaretce. Wymieszać budyń z żółtkami i kilkoma łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować i lekko przestudzić. Dodać budyniową masę do ciepłego mleka cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia. Kiedy masa zgęstnieje, ostudzić. Zmiksować masło i stopniowo dodawać zimną budyniową masę. Na ułożone biszkopty wylać połowę masy, przykryć biszkoptami i znowu wylać masę. Na masę położyć owoce, zalać lekko ściętą galaretką. Ciasto odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !