Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos alla spaghetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula 1 szt
pieczarki 400 g
koncentart pomidorowy mały 1 słoiczek
sos meksykański 1 szt
olej 3 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz kolorowy do smaku
chili w proszku do smaku
przyprawy 1 do potraw włoskich

Przepis i sposób przygotowania na: Sos alla spaghetti

Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w piórka pieczarki i podsmażać do zrumienienia się cebuli.
Dodać koncentrat pomidorowy i sos meksykański, mieszając od czasu do czasu zagotować.
Doprawić do smaku przyprawami i jeszcze chwilkę trzymać sos na ogniu pilnując aby się nie przypalił.
Gotowy sos podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia1 06.03.2012 16:03
pycha:)))
cukiereczek 11.02.2012 11:04
lubię
Jolanta_P-S 25.05.2011 20:51
lubię takie ostre sosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak