Sposób przygotowania

3 białka ubic na sztywną pianę ,250 g cukru pudru dodawac po trochu do piany i dalej ubijac do posmarowania gwiazdek odłożyc 2 czubate łyżki ubitej piany.1 torebkę cukru waniliowego ,3 krople olejku migdałowego ,1 płaska łyżeczkę zmielonego cynamonu i połowę z mielonych migdałów domieszac delikatnie do piany.Ucierac masę jak ciasto ,dosypujac po trochu resztę zmielonych migdałów ,aż masa prawie nie będzie się kleic do rąk.Następnie ciasto wyłożyc na stolnicę posypaną i rozwałkowac na grubośc około pół cm.Wykroic gwiazdki posmarowac odłożoną ubitą pianą ,jeśli nie rozsmarowuje się gładko ,wmieszac kilka kropli wody.Piec 20 30 minut w temperaturze 130- 150 * C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wspaniały przepis! ciasteczka lubię:)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też lubię ciasteczka o zapachu cynamonu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !