Sposób przygotowania

makę przesiej do miski wymieszaj z solą w srodku zrob dołek drozdze pokrusz wymieszaj z 1/4 szklanki cieplej wody ,wlej do dołka posyp odrobiną maki odstaw w ciepłe miejsce na 15 min.cebule obierz posiekaj boczek drobno porrój razem podsmaz na smalcu ostudz,przełóż do miski dodaj oliwe .zagniataj reką ciasto na kluski az poczujesz ze ciasto rosnie w reku.odstaw na 15 min.z ciasta uformuj kulki i cienki paluchy.posmaruj mlekiem posyp makiem kminkiem lub sezamem .piecz 25 min w temp 180 st.
polecam!!!!!!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    boczek i smalec - nie za tłusto?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    jak kto lubi zawsze mozna uszszuplić przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    extra przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !