Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebularze domowej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
drożdży 10 dag
cukru 2 lyz
sól
mąki 1kg
jajko 1
cebule średnie 4
maku 2 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: cebularze domowej roboty

mleko lekko podgrzej wlej do miski.drozdze rozetrzyj z odrobiną cukru i 2lyz mleka.wlej do reszty mleka wsyp mąkę i resztę cukru wbij jajko posyp lyzeczką soli.wymieszaj drewniana lyzką a nastepnie rekami wyrób gładke ciasto jesli trzeba dosyp makę odstaw w ciepłe miejsce az ciasto podwoi swoją objętość .cebule obierz pokroj w drobną kostkę posyp makiem i solą dokladnie wymieszaj. z ciasta uformuj placki połóż na natłuszczonej blasze na kazdym rozłóż cebulę lekko wklep. piecz na złoto 20-25 min w temp.180 st.
smacznego!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.06.2011 10:45
Fajny przepis !
Kuchareczekjeden 31.05.2011 09:42
nigdy sama nie robiłam
Margo1 17.05.2011 09:43
ciekawe...
Dorota59 15.05.2011 11:50
zawsze kupowałam, ale chyba skuszę się na twój przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak