Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki małosolne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 kg
chrzan 2 szt
koper świeży 4 szt
czosnek 6 ząbków
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki małosolne

1. Przygotować słoik, sparzyć go. 2,5l wody wymieszać z solą. Czosnek poobierać. Koper opłukać. Ogórki dokładnie umyć.
2. Na dno słoika dać koper oraz czosnek. Poukładać ogórki. Zalać wodą z solą, zakręcić słoik i odstawić w ciepłe miejsce.
3. Ogórki najlepsze są po dwóch dniach. Dlatego najlepiej jest robić ich mało a często.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Yvonne 15.05.2011 12:02
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak