Sposób przygotowania

Grzyby osączyć, marchewkę i cebulkę zachować. Kasza rozdrobnić widelcem. Koperek posiekać. Szynkę, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać kaszę z warzywami i wędliną, dodać koperek i osączone grzybki z dodatkami z zalewy. W osobnym naczyniu wymieszać oliwę w niewielką ilością marynaty, doprawić pieprzem i ew. solą, wlać do sałatki, wymieszać dokładnie. Odstawić na min. 30 min. aby sałatka się \"przegryzła\". Ja podałam ją jako samodzielne danie na kolację. Jeśli mamy grzybki marynowane bez dodatków można do sałatki dodać 2-3 łyżki posiekanej i sparzonej cebulki.

Komentarze

  • 7
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Uwielbiam kurki w każdej postaci! A sałatka do wypróbowania!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !