Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt z 4 jaj lub kupujemy gotowy, ja robię wg przepisu: Ubijamy piane z 4 jajek, dodaje 0,5 szklanki cukru, następnie 4 żółtka. Na koniec dodaję 0,5 szklanki mąki i 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia i delikatnie mieszam drewnianą łyżką. Piekę 30 minut w temp 170*.
Miękki masło miksujemy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy do niego całe jajko i dalej miksujemy na jednolity krem - smarujemy nim upieczony biszkopt. Na kremie układamy ananasy, zdobimy rodzynkami, a na koniec zalewamy tężejącą galaretką rozpuszczona w 3 szklankach wody.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ładne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybko i smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    szybkie i smaczne do tego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !