Sposób przygotowania

Włączyć piekarnik, nastawić na 160 st. C. Formę (ja piekłam w tortownicy o śr. 22cm) wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Do mąki dodać sól, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i kakao - przesiać. Jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne a miąższ pokroić w dużą kostkę (2x2cm), oprószyć czubatą łyżką mąki, wymieszać. Jajka ubić dokładnie z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę z dodatkami, miksując pomału, na koniec cienkim strumieniem wlewać olej i dodać aromat. Na koniec dodać jabłka i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, wstawić do piekarnika i piec ok. 40 min.. Przed wyjęciem dobrze sprawdzić ciasto patyczkiem nakłuwając do dna pośrodku formy - jeśli wyjęty patyczek jest suchy to ciasto jest upieczone. Przestudzone ciasto posmarować lukrem utartym z cukru pudru z dodatkiem wody i posypać skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    SZybkie i pyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ale dobre :)))
  • 2
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Proste - najsmaczniejsze!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Szybkie,proste i smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    pięknie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta-25

    Pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !