Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z jabłkami do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 2 główki
cebula 1/2 kg
jabłka 1 kg
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z jabłkami do słoików

1.Z główek kapusty zdjąć wierzchnie liście,poszatkować i posolić.Jabłka umyć,obrać,grubo zetrzeć na tarce.Cebulę obrać i drobno posiekać.
2.W misce wymieszać kapustę,cebulę i jabłka.Zagotować cukier z octem(w osobnym naczyniu).
3.Kapustę z dodatkami przełożyć do przygotowanych wcześniej słoików(6 słoików po 1 litrze),zalać zalewą,po czym, pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.12.2012 18:34
smaczne
Małgorzata113 15.05.2011 00:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak