Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumsztyki z ostrygami wędzonymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbek
sól
pieprz
oliwa 1łyżka
cebula 1
cytryna parę cząstek
ostrygi puszka (wędzone)
rumsztyk wołowy 4 (steki)

Przepis i sposób przygotowania na: Rumsztyki z ostrygami wędzonymi

Mięso posolić,posypać pieprzem,natrzeć roztartym czosnkiem i posmarować oliwą.Patelnię rozgrzać ,włożyć rumsztyki i smażyć 8min z każdej strony jeśli mają być dobrze wysmażone.Gotowe rumsztyki przełożyć na talerze.Ostrygi osączyć z zalewy (4 odłożyć)posiekać ostrym nożem.Wymieszać je z posiekaną cebulą i natką.Na rumsztyki nałożyć porcje sałatki z ostryg.Podawać ozdobione ostrygami i cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.01.2012 07:50
jeszcze nie jadłam
joanna77 19.12.2011 22:00
poproszę porcję
joanna77 19.12.2011 22:00
poproszę porcję
Robert10 19.12.2011 09:44
zapowiada się apetycznie
Małgorzata113 15.05.2011 00:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak