Sposób przygotowania

1.Herbatniki pokruszyć,wymieszać z roztopionym masłem.Masę rozłożyć na spodzie tortownicy (śr 26 cm),mocno dociskając ją do formy.
2.Twarożek utrzeć z cukrem pudrem i mlekiem,rozsmarować na warstwie herbatników.Następnie posypać zmielonymi migdałami i wstawić do lodówki na godzinę.
3.Truskawki oczyścić,opłukać,pokroić na połówki,po czym rozłożyć na migdałach.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem oraz śmietan- fixem ,rozsmarować równomiernie na owocach.
4.Wierzch tortu udekorować kilkoma truskawkami i polewą truskawkową.Aż do chwili spożycia tort przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniamnuśne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny torcik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !