Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort śmietankowo - truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 60 dag
herbatniki 20 dag
twarożek 300 gram
masło 14 dag
cukier puder 10 dag
migdały mielone 10 dag
śmietana kremówka 1/2 litra
śmietan fix 1 sztuka
mleko 2 łyżki
cukier 1 łyżka
polewa truskawkowa gotowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietankowo - truskawkowy

1.Herbatniki pokruszyć,wymieszać z roztopionym masłem.Masę rozłożyć na spodzie tortownicy (śr 26 cm),mocno dociskając ją do formy.
2.Twarożek utrzeć z cukrem pudrem i mlekiem,rozsmarować na warstwie herbatników.Następnie posypać zmielonymi migdałami i wstawić do lodówki na godzinę.
3.Truskawki oczyścić,opłukać,pokroić na połówki,po czym rozłożyć na migdałach.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem oraz śmietan- fixem ,rozsmarować równomiernie na owocach.
4.Wierzch tortu udekorować kilkoma truskawkami i polewą truskawkową.Aż do chwili spożycia tort przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 05.06.2012 21:45
pycha
smakowita 19.06.2011 15:40
smaczny torcik
jolaxa 16.06.2011 10:26
pycha
marchewka 24.05.2011 20:19
mniamnuśne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak