Sposób przygotowania

Szparagi włożyć na sztorc do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, łepki powinny wystawać powyżej poziomu wody i dochodzić do miękkości otoczone parą z gotowania. Rozpuścić masło na patelni dodać bułkę tarta, przyrumienić. Szparagi wyłożyć, posypać bułka tarta, dodać 1 łyzke masła i ozdobić kolorową papryką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zapomniałam napisać, że szparagi trzeba obrać za pomocą obieraka do warzyw
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zawsze mam problem z kupieniem świeżych,te w marketach są wyschnięte,takie łykowate.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    w Piotrze i Pawle jest teraz tydzień szparagowy, są świeże i tanie 3,99. Musisz zawsze patrzeć jak wygląda ich końcówka jak jest jasna to są świeże
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pyszności takie szparagi w maju
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    takie są najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !