Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi z bułką tartą i masłem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 10 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi z bułką tartą i masłem

Szparagi włożyć na sztorc do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, łepki powinny wystawać powyżej poziomu wody i dochodzić do miękkości otoczone parą z gotowania. Rozpuścić masło na patelni dodać bułkę tarta, przyrumienić. Szparagi wyłożyć, posypać bułka tarta, dodać 1 łyzke masła i ozdobić kolorową papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 08.05.2013 23:39
takie są najlepsze
Janek1 15.05.2011 19:48
pycha
Pola2 15.05.2011 19:31
pyszności takie szparagi w maju
Jolanta_P-S 15.05.2011 12:00
w Piotrze i Pawle jest teraz tydzień szparagowy, są świeże i tanie 3,99. Musisz zawsze patrzeć jak wygląda ich końcówka jak jest jasna to są świeże
ben-ka 15.05.2011 10:07
zawsze mam problem z kupieniem świeżych,te w marketach są wyschnięte,takie łykowate.
bejciu24 14.05.2011 21:19
smaczne
Jolanta_P-S 14.05.2011 20:48
zapomniałam napisać, że szparagi trzeba obrać za pomocą obieraka do warzyw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak