Sposób przygotowania

Szparagi włożyć na sztorc do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, łepki powinny wystawać powyżej poziomu wody i dochodzić do miękkości otoczone parą z gotowania. Przygotować sos z 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany, zagotować, gotować na małym ogniu 8 minut. Szparagi wyłożyć, polać sosem, doprawić pieprzem kolorowym i ozdobić kolorową papryką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zapomniałam napisać, że szparagi trzeba delikatnie obrać obieraczką do warzyw
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ślicznie wyglądaja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    aż ślinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    jak artystycznie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    wygladaja super;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    wygladaja super;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    można jeść oczami:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    idealne danko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !