Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser brzoskwiniowy z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 200 ml
galaretka truskawkowa 1/2 op.
brzoskwinie w puszce 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: deser brzoskwiniowy z bitą śmietaną

1/2 Galaretki rozpuścić w 150 ml wrzącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do niej 3/4 gęstniejącej galaretki, resztę wylać na płaski talerz i zostawić do dekoracji. Brzoskwinie pokroić w plastry. Na dno pucharka włożyć parę plasterków brzoskwiń. Śmietanę ułożyć na brzoskwiniach. Znów rozłożyć brzoskwinie na płasko, pozostałe ułożyć na środku w kształcie koła. W przerwać zrobić gwiazdki ze śmietany. Stężałą galaretkę z talerza nacinać za pomocą widelca, udekorować paseczkami galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 03.09.2011 21:05
Pyszne! Super!
Janek1 15.05.2011 19:50
cudo
Pola2 15.05.2011 19:34
cudne kolorki
bejciu24 14.05.2011 21:22
apetyczny ten deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak