Sposób przygotowania

Cukinie przekroić w zdłuż, wydrążyć trochę miąższu. Powstałe miseczki posolić. Fetę rozetrzeć z wydrążonym miąższem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z posiekanymi oliwkami, pomidorami i oregano, doprawić do smaku solą i rozłożyć do połówek cukinii. Przełożyć cukinie na wyścieloną folią blachę, skropić oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15-20 minut. Warzywa na sos zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z posiekaną zieleniną, zmiażdżonym czosnkiem. Dodać jogurt, wymieszać doprawić sokiem z cutryny, papryką i solą, schłodzić w lodówce. Gorącą cukinię serwować z zimnym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !