Sposób przygotowania

Mascarpone wymieszaj z cukrem, dodaj ubitą kremówkę i posiekaną czekoladę. Masę wymieszaj. Kawę połącz z likierem. Formę keksową wyłóż folią spożywczą, tak żeby spora część wystawała ponad brzegi. Biszkopty zanurzaj w kawie i układaj na dnie formy, potem obłóż nimi dłuższe brzegi. Wyłóż połowę masy na biszkopty. Na nią połóż 2 nasączone biszkopty. Wyłóż pozostałą masę, wierzch przykryj rzędem biszkoptów. Wystającą folią okryj tiramisu, zamrażaj przez 4 godz. Wyłóż deser na deskę, odwracając formę do góry dnem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    pyszne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    nogawkuchni

    Nieziemskie, aż mi w brzuchu zaczęło burczeć, mimo chłodu na dworze i zimnej pory roku chętnie bym się takim lodowym smakołykiem poczęstowała, chociaż pewnie od razu bez opamiętania wsunęłabym połowę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !