Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w większą kostkę, skropić połowa soku cytrynowego. Margarynę stopić i ostudzić. Mąkę połączyć na sucho z cukrem orzechami i proszkiem, wbić jajka, dolać śmietankę , margarynę i resztę soku, dokładnie wszystko wymieszać można użyć miksera, na koniec dodać jabłka i połączyć z ciastem. Wylać do wysmarowanej i obsypanej mielonymi orzechami formy.
Piec 35-40min w temp. 170st
Ostudzone polać polewą i obficie posypać krokantem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    proste i fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Lubię ciasta, które robi się szybko i w dodatku są pyszne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !