Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z brukselką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 200 gram
ryż 200 gram
brukselka 200 gram
olej 1-2 łyżki
oregano szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z brukselką

Brukselkę opłukać i podzielić na pojedyncze listki.Wrzucić do wrzącej,lekko osolonej wody na 3 minuty.Odcedzić i przelać zimną wodą.Filet z kurczaka pokroić w paski,podsmażyć na oleju ok. 5 minut.Dodać do tego Fix rozmieszany w 300 ml.zimnej wody.Gotować ok.10 minut.Na koniec dodać ugotowane listki brukselki i wymieszać.Ryż ugotować na sypko i posypać oregano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 19.03.2013 11:53
smakowite danie
Krystyna32 27.09.2012 12:00
pycha
Łukasz15 12.05.2012 09:44
extra
kate.500 28.10.2011 08:45
pycha
Ania67 14.06.2011 21:39
fajne połączenie
ben-ka 16.05.2011 08:15
No i mamy pomysł na obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak