Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorek wołowy w sosie zielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1pęczek
ozór wołowy 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
cząbr 1\\2łyżeczki
pieprz 4ziarenka
ziele angielskie 4ziarenka
sól szczypta
ogórki kiszone 2
mąka 2łyżeczki
masło 1łyżka
śmietana 2łyżki
cukier szczypta
tymianek szczypta
posiekany szczypiorek 3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorek wołowy w sosie zielonym

Ozór oczyścić,umyć.Warzywa obrać,umyć.Ozór i warzywa zalać wodą,posolić ,dodać pieprz ,ziele angielskie,listek laurowy,czaber i gotować 3godziny.Ozór wyjąć,schłodzić w zimnej wodzie ,zdjąć skórkę ,mięso pokroić w plastry ,szklanke wywaru przecedzić ,ostudzić.Ogórki posiekać .Mąkę zrumienić na maśle,zdjać z ognia ,rozprowadzić wywarem,dodać śmietanę ,zagotować,dodać ogórki.Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem,tymiankiem i cukrem .Szczypiorek dodać przed podaniem .Ozór podawać polany sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.10.2011 09:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak