Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta
truskawki 400 g
cukier 4 łyżki
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami

CIASTO
Z mąki, oleju, jajka, szczypty soli i wody zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Z placka szklanką wykrawać krążki.

NADZIENIE

Truskawki wymieszać z cukrem.
Na gotowe krążki łyżeczką nakładać truskawki, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.

Gorące pierogi wyjmować na talerze, udekorować truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirosława5 17.08.2011 21:09
mniam, mniam:)
Beatris 05.08.2011 11:12
Wg mnie z truskawkami są najlepsze.
Gabriela7 19.05.2011 07:19
smaczne
Natalia/tubisiek 16.05.2011 09:08
pięknie wyglądają :)
amorzenek 15.05.2011 08:55
wygląda super
iwa643 15.05.2011 08:42
fajne
MAŁGORZATA108 14.05.2011 17:41
Co za wiosenne danie. Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak