Sposób przygotowania

Biszkopt upiec wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/134928/biszkopt-do-tortu.html, przeciąć go na trzy krążki.
I krążek posmarować marmoladą z przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/85169/marmolada-brzoskwiniowa.html i posmarować połową ubitej śmietany z 1 op. z łyżką cukru i 1 łyżką żelatyny, przykryć drugim krążkiem,
II krążek przełożyć pozostałą ubitą śmietaną.
1 galaretkę i 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, pozostawić do ostudzenia, gdy będzie lekko tężeć dodać do 2 opakowań śmietany ubitej z 1 łyżką cukru pudru, posmarować tym kremem III warstwę, czyli wierz tortu na wysokości ok 1 cm, oraz boki tortu. Szprycą do ciasta zrobić ozdobne muszelki, które na przemiennie ozdobić żółtymi i turkusowymi kropeczkami z czekolady. Odsączyć brzoskwinie, pokroić je w plastry i udekorować nimi wierzch tortu.
Sok z brzoskwiń zagotować, rozpuścić w nim drugą galaretkę, ostudzić, gęstniejącą galaretką robić pionowe paski na całej wysokości tortu, w miejscach gdzie stykają się kremowe muszelki. Pozostałą galaretką przykryć brzoskwinie. Wstawić na całą noc do lodówki.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    a te śmietany to jakiej pojemności powinny być? tort rewelacja! :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    apetyczny i do tego piękny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    to jest śmietana z Biedronki, one maja po 330 ml czyli można powiedzieć, że 1 litr
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    piękny, jak smakuje tak jak wygląda to cudny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    jeszcze takich cudnych kolorów nie widziałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    swietnie przybrany a galretka turkuowa - gdzie kupic?
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    kolor rzeczywiście fantastyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !