Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
kostka drobiowa 1 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
śmietana słodka 1/2 szkl.
koperek pęczek
makaron 1/2 op.
dorsz 2 szt.
warzywa mrożone 1 (chińskie)
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna z dorsza

warzywa ugotować w niewielkiej ilości wody,odstawić,makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente,odcedzić,ryby oczyścić umyć i ugotować ok.10min.razem z zielem angielskim i liściem laurowym,po ugotowaniu rybę pokroić na kawałki a wywar wlać do warzyw dodać kucharka lub vegetę,koncentrat pomidorowy i kostkę rosołową,doprawić do smaku solą i papryką wymieszać i gotować jeszcze ok.10min.mąkę wymieszać ze śmietaną i wlać do zupy zagotować,na talerze wkładać rybę,makaron i zalać zupą posypać siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.07.2012 08:59
rzadko jadam zupy rybne
Grazyna0211 01.06.2011 16:19
coś dla mnie!
Iwona51
Iwona51 29.05.2011 20:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak