Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
szpinak mrożony 1 opakowanie
ser feta 100 g
jajko 4 sztuki
czosnek ząbki
natka pietruszki
szczypiorek posiekany
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym

• czosnek, natkę pietruszki, szczypior drobno kroimy, podsmażamy na maśle,
• dodajemy szpinak, smażymy,
• ser kroimy w kostkę dodajemy do szpinaku, przyprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową,
• chleb opiekamy na suchej patelni,
• jajka ostrożnie wbijamy na patelnie, solimy i pieprzymy, smażymy aż zetnie się białko,
• na kromkach chleba układamy szpinak i po jednym jajku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 06.09.2011 10:13
super
monika154 03.08.2011 07:17
pycha
iknkirke 12.06.2011 11:01
fajne
Jolanta40 28.03.2011 09:47
ze szpinakiem jeszcze nie jadłam
Smakosz6 24.11.2010 16:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak