Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozorki w galarecie wg Mańka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozory wieprzowe 50 dag
jabłko 1 sztuki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ozorki w galarecie wg Mańka

Ozorki gotuje w osolonej wodzie.
Po chwili dodaje do nich pokrojone w kostkę warzywa.
Gdy ozorki będą miękkie wyciągam je z rosołu, obieram i kroję na mniejsze kawałki.
Mięsko układam w małych miseczkach z warzywami(ugotowaną marchewką i pietruszką, dodaje także po kawałku pokrojonego jabłka).
Rosół z ozorków studzę. Dodaje do niego żelatynę (rozpuszczoną w zimnej wodzie.).
Ozorki zalewam rosołem i pozostawiam do ostygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 11.05.2012 13:30
super
zuzanna_z 16.03.2012 12:01
no,no chyba się skusze
IKrakowianka 02.03.2012 23:21
dobre
Dorian 05.11.2011 20:47
pycha
Ania67 01.08.2011 09:28
super
joanna77 26.07.2011 15:44
mniam
Justyna Jussstiii 06.07.2011 23:35
super
Motorek 01.07.2011 15:37
super
Dorota59 09.06.2011 09:02
moje ulubione
Kuchareczekjeden 19.05.2011 14:24
ja też lubię
AgaS10 16.05.2011 13:57
lubię ozorki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak