Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić dokładnie - można to zrobić wycierając je ręcznikiem papierowym a jeśli trzeba umyć pod bieżącą wodą. Najmniejsze pozostawić w całości, nieco większe można przekroić na połówki lub ćwiartki. Na patelni mocno rozgrzewamy masło, wrzucamy pieczarki - ważne aby patelnia była duża i grzyby smażyły się w jednej warstwie. Obsmażamy pieczarki ok. 10 min., mieszając czasami albo potrząsając naczyniem aż się zezłocą. Na koniec dodajemy sól, pieprz i tymianek, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przykrywamy patelnię, zmniejszamy ogień i dusimy całość 10 min.. Tak przygotowane pieczarki podaję do różnego rodzaju mięs albo po prostu z kawałkiem pieczywa jako samodzielną przekąskę.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Tak przygotowane pieczarki muszą być bardzo aromatyczne, muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Z tymiankiem i ghee nie próbowałam, ale może być smaczne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wrona891

    fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !