Sposób przygotowania

Biszkopt pieczemy z ulubionego przepisu, dzielimy na połowę

Krem
Rabarbar kroimy na paseczki, zasypujemy cukrem i odstawiamy do puszczenia soku. Gdy rabarbar puści sok stawiamy na gazie gotujemy do rozgotowania, gorącą pulpę łączymy z żelatyną namoczoną w zimnej wodzie i suchą galaretką, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się żelatyny, dodajemy dżem i odstawiamy do stężenia.
1 szklankę śmietany ubijamy i łączymy z tężejąca masą, przekładamy kremem biszkopt.
Resztę śmietany ubijamy ze śnieżką i smarujemy wierzch ciasta zostawiając troszkę do dekoracji, całość posypujemy czekoladą.
Sól dodajemy do rabarbaru, zmniejszy jego kwaśność i pozwoli na użycie mniejszej ilości cukru

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo mi pasuje rabarbar w cieście.Ten pomysł jest mi nowy.Wypróbuję,bo smacznie się zapowiada a mam swój rabarbar na działce.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie kwaskowate ciasta z rabrbrem
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    oj zjadłoby się o tej porze roku takie ciacho:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam ciast z rabarbarem a ta wersja znakomita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !