Sposób przygotowania

Ryż ugotować dodając do wody szczyptę soli i łyżkę masła. Gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodać cukier. Odcedzić.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Dodać do ryżu.
Mandarynki pokroić drobno. Dorzucić do ryżu. Wymieszać. Przestudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać do masy ryżowej. Delikatnie wymieszać.
Przełożyć do małych foremek albo szklanek. Wstawić do lodówki na około2 godziny.
Podawać wyjęte z naczyń.

Smacznego:-)))

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczny ten deser;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ciekawy przepis:) tym bardziej że uwielbiam mandarynki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !