Sposób przygotowania

Ze 150 g zimnej margaryny, 4 łyżek wody, mąki oraz szczypty soli zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć na ok 30 minut do lodówki.
Foremki do babeczek wysmarować margaryną. Wyłożyć je ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20 minut w temp 180 stopni.
Wyjąć z piekarnika. Ostudzić. Delikatnie wyjąć ciasto z foremek.
Szynkę przepuścić przez maszynkę.
Resztę margaryny zmiksować. Dodać szynkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Masę szynkową przełożyć do szprycy. Szprycą nakładać do babeczk.

Smacznego:-)))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !