Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z pastą szynkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanka
margaryna 1 kostka
szynka 30 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z pastą szynkową

Ze 150 g zimnej margaryny, 4 łyżek wody, mąki oraz szczypty soli zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć na ok 30 minut do lodówki.
Foremki do babeczek wysmarować margaryną. Wyłożyć je ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20 minut w temp 180 stopni.
Wyjąć z piekarnika. Ostudzić. Delikatnie wyjąć ciasto z foremek.
Szynkę przepuścić przez maszynkę.
Resztę margaryny zmiksować. Dodać szynkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Masę szynkową przełożyć do szprycy. Szprycą nakładać do babeczk.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak