Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowe babeczki z krokantem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 g
cukier 10 dag
mąka 18 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
krokant orzechowy 10 dag
czekolada mleczna 10 dag
nalewka owocowa 2 czereśniowa
czereśnie 1.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowe babeczki z krokantem

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo cały czas ucierając mąkę z proszkiem, jajka i alkohol na końcu dodajemy 1/2 krokantu i wydrylowane czereśnie delikatnie mieszamy, masą napełniamy uszykowane foremki i pieczemy w temp do 180st, 30-35min. Upieczone polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy resztą krokantu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 14:29
wyglądają pysznie :)
Beatris 13.04.2013 11:53
Z przyjemnością zjadłabym chociaż jedną.
emeslive 03.05.2012 22:14
Ależ one apetycznie wyglądają!
agata1722
agata1722 05.09.2011 11:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak