Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe Dukaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser salami 300 g
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
mąka
pieczarki 300 g
papryka czerwona 2 szt
bulion 1 szkl
śmietana kremówka 0,5 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe Dukaty

Ser pokrój w grubsze plastry. Jajko roztrzep z łyżką mleka, posiekaną natką, szczyptą soli i pieprzu. Plastry sera panieruj w mące, następnie zanurzaj w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smaż z obu stron na rumiano. Pieczarki pokrój na pasterki, przyrumień na oleju, dodaj paprykę pokrojoną w kawałki. Smaż 2 min. Oprósz łyżką mąki, zalej gorącym bulionem i śmietaną kremówką. Przypraw do smaku i gotuj na wolnym ogniu 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 26.05.2011 07:10
Pyszne ,lubię ser na ciepło:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak