Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Tatarski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 mała
żółtko jajek 1 szt
szczypior
grzybki marynowane 2 szt
majonez 200 ml
sok z cytryny
sól
ogórek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Tatarski

Posiekaj w drobną kostkę korniszony, małą cebulkę, żółtko, grzybki oraz szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sos jest wspaniałym dodatkiem do wędlin, pasztetów i zimnych pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak