Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farfalle z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron farfalle 300 g
bakłażan 1 sztuka
marchew 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
kiełki słonecznika 40 g
natka kolendry
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cukinia 1 sztuka
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: farfalle z warzywami

1. makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, osączamy i przelewamy zimną wodą,
2. marchew obieramy, kroimy w plasterki, cukinie kroimy w plasterki i na pół, bakłażana na plasterki i na ćwiartki, cebulę w piórka,
3. na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy marchew, chwilę smażymy,
4. dodajemy cukinię, bakłażana i kiełki słonecznika,
5. kolendrę siekamy, dodajemy pod koniec smażenia, przyprawiamy i kropimy sokiem z limonki,
6. podajemy z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 24.11.2011 13:44
mniam
Izabela/bella81 11.01.2011 10:01
ładnie się prezentuje
Dorota76 25.10.2010 11:23
świetne bardzo mi przypadło do gustu
eli_555 06.09.2010 14:47
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak