Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać porcjami cukier, cały czas ubijając, jak cukier się rozpuści, dodawać po żółtku, mieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do masy, miksować na mniejszych obrotach. Przełożyć do tortownicy 26 cm wysmarowanej margaryną, wysypać spód bułką tartą i piec 30-40 minut. Ostudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    pychotka
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    najsmaczniejszy samemu zrobiony
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pięknie wyrósł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wyrósł jak na drożdżach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !