Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niebo w gębie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 60 dag
szynka 30 dag
liść szałwi 17 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Niebo w gębie

Pokroić mięso na małe sznycle, lekko przyprawić solą, pieprzem potem położyć listek szałwii i plasterek szynki zawinąć. Następnie obsmazyć na maśle/margarynie. Po obsmażeniu przełozyć do garnka i zalać winem. Zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10min. Do sosu pozostałego na patelni dodać masło następnie wymieszać i polać danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 15.05.2011 13:09
fajne
szyba 14.05.2011 12:07
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak