Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brązowy cukier 20 gram
czekolada mleczna 1 tabliczka
śmietana 12% 1/4 szklanki
masło 50 gram
mleko w proszku 2 szklanki
kakao 2 łyżki
kakao rozpuszczalne do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki czekoladowe

Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i cukrem. Masło, kakao i mleko w proszku zagnieść. Dodać roztopioną czekoladę. Dobrze wymieszać. Formować małe kulki i obtaczać je w kakao rozpuszczalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.10.2013 11:03
prosty ,pyszny deser
ONY_za_kare 15.10.2013 10:19
pycha deser!
Wafelek2601 31.08.2013 14:30
Świetny przepis
bursztynek 05.03.2012 00:07
też mi się wydaje, że muszą być smaczne - sam fakt mleka w proszku przemawia już ZA!!!
octo 31.12.2011 07:21
wspaniale wygladaja musialy byc smaczne
octo 31.12.2011 07:21
wspaniale wygladaja musialy byc smaczne
haniaa 13.11.2011 10:09
kiedys wyprobuje
Izabela/bella81 17.09.2011 07:52
ślicznie się prezentują
eli82 17.07.2011 11:17
pycha!
kochanyptysiu 23.05.2011 12:26
ekstra
suzana 14.05.2011 11:25
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak