Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z golonką i kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 40dag
cebula czerwona 1
olej 4łyżki
kapary 6dag
czosnek 2ząbki
sok z cytryny z 1\\2
śmietana 20dag
sól
pieprz
małe pomidory 4
cytryna 4plasterki
golonka 40dag ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z golonką i kaparami

Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie ,odcedzić.Golonkę pokroić na małe kawałki.Cebule oczyścić,przepołowić i pokroić w kostke .Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę.Kapary osączyć ,ząbki czosnku oczyścić,przecisnąć przez praskę.Do kaparów dodać zmiażdżony czosnek,sok z cytryny i cebulę,wymiesząc.Dodać do makaronu razem z golonką i śmietaną ,delikatnie wymieszać.Potrawę przełożyć na patelnie ,podgrzać ,doprawić solą i pieprzem.Makaron podzielić na porcje ,przed podaniem każdą porcje udekorować pomidorkami ,plasterkami cytryny.Całość posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.12.2011 13:37
Bardzo smaczne. polecam wszystkim, bo nie dość że szybkie to i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak