Sposób przygotowania

Mąkę przesiac,nożem posiekac z maslem,dodac cukier i żółtka.Zagnieśc ciasto,uformowac z niego kulę i włożyc na 2 godziny do lodówki. Ciasto rozwałkowac,wyłożyc nim blachę i ponakłuwac widelcem..Rabarbar umyc,osuszyc,obrac z włokien,pokroic na 5centymetrowe kawałki,rozłożyc jeden obok drugiego pasami na cieście.Wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 30 minut.Białka ubic ,dosypując powoli cukier.Masą napełnic szprycę z końcówką wyciętą w gwiazdę.Podpieczone ciasto ozdobic ukośnie kratkąz ubitych białek.Zapiekac 10 minut,aż lekko zbrazowieje.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    przepadam za nim
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny placek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !