Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem czekoladowo-pomarańczowy z migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 30 gram
czekolada w proszku 50 gram
mleko 3 łyżki
jajko 2 szt
cukier puder 50 gram
skórka otarta z pomarańczy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem czekoladowo-pomarańczowy z migdałami

Migdały moczymy w gorącej wodzie obieramy ze skórki i kroimy w grube paski wsypujemy na patelnie i przyrumieniamy na złoty kolor.Czekoladę rozpuszczamy w mleku na bardzo słabym ogniu,zestawiamy i wbijamy żółtka energicznie mieszając.Białka ubijamy na piane a gdy będzie już sztywna dodajemy stopniowo cukier delikatnie mieszamy z czekoladą i skórką z pomarańczy.Krem rozkładamy do szerokich kieliszków i przybieramy ustawionymi pionowo migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 11.07.2011 07:43
Połączenie smaków jak dla mnie idealne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak