Sposób przygotowania

Wszystkie składniki nadzienia mieszam i miksuję w blenderze. Dodaję mąkę kukurydzianą i doprawiam świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszam.

Namoczone i osączone z wody arkusze papieru ryżowego układam na desce do krojenia, uważając, aby nie rozerwać cienkiego naleśnika.

Na każdym naleśniku ryżowym układam czubatą łyżkę farszu i zwijam jak krokiet zakładając brzegi tak, aby farsz nie wypadł.

Na patelni rozgrzewam olej i smażę sajgonki na złoty kolor. Wyjmuję i osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Podaję od razu z miseczką sosu sojowego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne sajgonki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię sajgonki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ja też -teraz mam na nie smaka
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Nigdy nie jadłam sajgonek, ale jak czytam opis to musi byc smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Jadłam, są pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    sajgonki są bardzo dobre:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    nie jadłam-wygląda smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczne
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jeszcze ich nie robiłam
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pyszne , pyszne mówię Wam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!! :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !