Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tanie flaczki z warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 5 sztuk
pietruszka 3 sztuki
por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
mąka 1 łyżka
masło 1,5 łyżeczki
makaron 200 g
Kostka bulinowa 1 sztuka
majeranek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tanie flaczki z warzyw

Marchewki, pietruszki, por, cebule i seler starannie oczyscic, obrac, pokroic w waskie paseczki, a nastepnie gotowac w malej ilosci wody do miekkosci.
Do miekkich warzyw dodac make rozprowadzona w malej ilosci wody. Ponownie zagotowac. Dodac 1,5 lyzki masla oraz kostke bulionowa. Wymieszac. Doprawic do smaku, sola, ieprzem i majerankiem.
Makaron ugotowac, odcedzic, polaczyc z warzywami, gotowac chwile.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 22.04.2012 11:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak