Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 1 sztuka
śmietana 30% 500 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami.

Karkówkę pokroic w cienkie plastry,posypac solą oraz pieprzem..Obsmażyc na patelni. Pieczarki pokroic w talarki. W naczyniu żaroodpornym układac warstwami karkówkę i pieczarki. Na wierzchu muszą byc pieczarki.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Piec około 1,5 godziny pod przykryciem. Śmietanę doprawic solą oraz pieprzem,dodac pokrojoną w drobną kostkę cebulę.Wlac do pieczarek i karkówki.Zapiekac jeszcze około 0,5 godziny pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 13.05.2012 21:50
smaczne
owca441 24.09.2011 07:41
pyszne mięsko
Dorota59 05.08.2011 13:58
przepyszna potrawa
Krystyna32 22.05.2011 11:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak