Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto i chłodzimy około 30 min,zimne ciasto rozwałkowujemy na stolnicy delikatnie podsypanej mąką na grubość 1 cm ,wycinamy kształt ciastek i smażymy na złoty kolor w gorącym oleju ,odsączamy na papierze i przed podaniem posypujemy pudrem.
Podczas smażenia z ciastek robi się taka poduszeczka którą możemy przy pomocy dekoratora do tortów z cienką końcówką nadziać podgrzanymi powidłami lub miękką ,ale nie lejącą nutellą ,ja użyłam nutellę śliwkową .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne, podoba mi się szczególnie opcja nadziewana
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam, u Iziony jak zwykle bardzo smacznie i słodko:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !