Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ Z JABŁKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż - -
jabłka - -
mleko - -
rodzynki - -
cukier - -
Cynamon mielony Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ Z JABŁKAMI

Ryz ugotować na mleku. Jabłka obrać, pozbawić nasion, pokroić. Rodzynki opłukać pod bieżąca wodą. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć warstwami ryż, rodzynki i jabłka. Opruszyć wszystko cynamonem i cukrem. Na wierzch położyć ryż. Polać wszystko rozpuszczonym masłem. Zapiec w piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 18.07.2011 10:35
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak