Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY ŚLEDZIOWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 6 sztuk
cebula 2 sztuki
masło 10 dag.
bułka 1 sztuka
mleko 1 szkl.
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
pieprz - do smaku
sól - do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY ŚLEDZIOWE

Śledzie dokładnie wymoczyć, starannie oczyścić, ości usunąć, mięso zmielić. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulkę przysmażyć na maśle. Do ryby dodać pieprz, sól, cebulkę, odciśniętą bułkę, jajko, maggi, masę wymieszać.
Z masy uformować kotlety, obtoczyć w bułce a następnie jajku, usmażyć z obu stron na maśle. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 28.02.2012 16:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak