Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop sosnowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pędy sosnowe 3 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop sosnowy

Pędy sosnowe opłukać i osuszyć.nastęnie układać wasrtwowo np. w słoiku.Wrastwa pędów, warstwa cukru.Gdy słoki będzie pełny żakręcić go i postawic w ciepłym i dobrze nasłonecznionym miejscu, czynnosć powtarzać do wyczerpania składników. pozostawic go na ok 2 tygodnie.gdy pędy puszczą sok przecedzic przez sitko lub warstwę gazy, przelać do buletki. Syrpo doskonały na przeziebienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.06.2011 11:45
Dokładnie też tak robię, doskonały na kaszel

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak